Bresc BV

Arepa met pollo mechado

Ingrediënten

4

Voor de arepa:

  • 450 ml water
  • 300 g voorgekookte maismeel
  • 100 g Bresc Peperoni marinati
  • 10 g zout
  • olijfolie

Voor de pollo mechado

  • 750 g kipfilet
  • 100 g  Bresc Chunky salsa
  • 100 g Bresc Freshly chopped onion
  • 100 g Bresc Peperoni marinati
  • 50 g Bresc Freshly chopped garlic
  • 75 ml sherry
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

Meng het maismeel, water en zout tot een smeuïg geheel, voeg eventueel meel toe als het te nat is, of water als het te droog is. Draai van het deeg 8 ballen en druk de ballen plat tot een schijf van circa 10 cm. Doe een scheutje olie in de koekenpan en bak beide kanten van de schijven in 5 à 8 minuten goudbruin. Dit kan eventueel ook met een tosti- of grill-apparaat, vet deze dan vooraf in.

Breng het water aan de kook en laat de kipfilet 20 minuten meekoken. Haal de kip uit de pan en laat deze afkoelen. Verwarm de olijfolie en bak de vers gehakte ui en knoflook, vermeng dit met de peperoni marinati en kook het geheel gedurende 10 minuten met gesloten deksel. Pluk de kip en vermeng deze met het uienmengsel, sherry en de chunky salsa en breng het op smaak met peper en zout. Stoof dit gedurende 10 minuten en vul de broodjes met het kipmengsel.