Bresc BV

Aubergine met olijven

Ingrediënten

4
  • 500 g Aubergine in plakken
  • 16 st Cherrytomaten aan streng
  • 20 g Olijfolie
  • 20 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 10 g Bresc Fresh chopped Spanish garlic
  • 15 g Bresc Strattu di pomodoro
  • 1 st Bleekselderij
  • 1 dl Rosé
  • 1 tk Tijm
  • 1 bl Laurier
  • 0,4 g Karweizaad
  • 50 g Bresc Kalamata olives tapenade
  • 50 g Bresc Halkidi olives tapenade
  • Peper en zout
  • 10 g Sinaasappelrasp
  • 1 dl Water

Bereidingswijze

De aubergine kruiden met peper en zout en beide zijden in olie aanbakken. Daarna samen met de cherrytomaten in de oven garen. De sjalot, knoflook en gesneden bleekselderij bakken. Strattu di pomodoro en de rosé toevoegen en kort inkoken. Tijm, laurier, sinaasappelrasp en water toevoegen en aan de kook brengen. Saus inkoken tot gewenste dikte en zwarte Kalamata olives tapenade toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Garneer met de groene Halkidi olives tapenade, cress en tomaatjes.


Tags