Bresc BV

Bananenbrood met piri piri en ijs

Ingrediënten

4
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 g amandelmeel
  • 75 g gemengde noten
  • 75 g kokos (klapper)
  • 20 g Bresc Parrillada piri piri
  • 20 g Bresc Tapenade dadels
  • 20 g bakpoeder
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 5 g Bresc Madras
  • 4 bl karamelijs
  • 3 st bananen
  • 3 st eieren
  • 1 st limoen, sap en rasp  
  • zout
  • mint

Bereidingswijze

Maak de barbecue gereed voor indirect grillen. Houd hierbij een werktemperatuur aan van 175 ℃. Doe de kokosmelk in een steelpan. Rasp de schil van een halve limoen en voeg het samen met de citroengraspuree en madras bij de kokosmelk. Verwarm 10 minuten en laat het daarna 10 minuten staan. Voeg de bananen samen met de dadeltapenade in een kom en pureer het geheel. Pers de helft van een limoen erover uit. Klop de eieren met een garde door het beslag. Voeg het amandelmeel en het bakpoeder bij het beslag en meng het met een spatel. Hak de noten in stukjes. Voeg het samen met de kokosmelk en de kokosrasp toe en voeg wat zout erbij. Roer het geheel nog een keer goed. Vet de cakevorm in met bakspray of gesmolten boter en giet het mengsel in de vorm. Plaats de cakevorm 45 minuten op de barbecue, laat 15 min afkoelen. Snijd de cake in plakken en serveer met een bol karamelijs, garneer met mint.