Bresc BV

Barbecue drumsticks

Ingrediënten

4
  • 8 st drumsticks
  • 8 pl gerookt ontbijtspek
  • 100 g barbecuesaus
  • 40 g Bresc BBQ honey & thyme marinade

Voor de barbecuesaus (1,5l):

  • 700 g tomatensaus
  • 230 g Bresc Flaming salsa 
  • 50 g worcestersaus
  • 35 g Bresc Strattu di pomodoro
  • 10 g Bresc Freshly chopped onion
  • 10 g Bresc Parrillada piri piri
  • 5 g Bresc Smoked garlic puree
  • 5 g mosterd
  • 75 ml witte azijn
  • 1 st citroen, sap 
  • olijfolie
  • witte peper en zout

Bereidingswijze

Zet een grote pan op de barbecue met de freshly chopped onion en flaming salsa erin, gedurende een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de overige ingrediënten voor de barbecuesaus toe, beginnend met de strattu di pomodoro. Roer goed door, breng op smaak met witte peper en zout. In het begin zal de saus een felrode tint hebben. Laat de saus minimaal 30 minuten zacht koken op laag vuur. Leg de drumsticks op een snijplank en snijd bij elk stuk onder het gewricht, de knobbel aan het uiteinde, het vlees rondom tot op het bot in met een scherp mes. Verschuif het vlees iets, zodat er een deel van het bot te zien is. Haal het stukje huid en vlees los dat over het gewricht zit.Smeer de drumsticks met de rub in en wikkel om iedere drumstick een plak ontbijtspek.Voeg een handje rooksnippers aan The Bastard toe. Zet de drumsticks  rechtop, met het ‘stokje’ naar boven, op het rooster boven de plate setter. Sluit de deksel van de The Bastard en laat de kipdrumsticks ongeveer 45 minuten garen, tot de kerntemperatuur ongeveer 70 °C is. Smeer ze rondom in met de barbecuesaus en laat nog 15 minuten rustig doorgaren.