Bresc BV

Barbecue pork platter

Ingrediënten

4

Ingrediënten pulled pork bun

  • 4 buns
  • 400 g pulled pork (kant en klaar)
  • 50 g Bresc Soy & black garlic rub
  • 100 g coleslaw
  • barbecuesaus

Voor de tex mex cheddar worstjes

  • 1200 g procureur
  • 300 g vet spek
  • 350 g cheddar
  • 20 g Bresc Knoflookpuree
  • 50 g Bresc Tex mex
  • 1 el Bresc Rode peperpuree
  • 4 st Jalapeño pepers
  • 20 g zout
  • 30 - 50 ml koud water
  • 1 pakje varkensdarmen

Voor de spareribs

  • 2 varkensribben
  • 150 g Bresc Honey & thyme rub
  • 2 el margarine
  • appelsap 
  • barbecuesaus

Voor de zoetzure komkommer

  • 2 komkommers
  • 3 dl natuurazijn
  • 0,5 dl water
  • 100 g suiker
  • 2 el Bresc Madras
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Maak de ribs schoon en smeer ze in met de honey & tyme. Pak ze in met plastic folie en laat het een nacht staan.
Maak voor de pickels de komkommer schoon en snijd er repen van. Breng het water samen met de azijn en de suiker aan de kook. Voeg de madras toe. Smaak het af en koel het terug. Giet het mengsel op de komkommer en laat het intrekken.
Snijd voor de worstjes de procureur en spek in kleine stukken en maak het schoon. Zet koud weg. Wel de darm in koud water. Snijd de jalapeños peper fijn en snijd de kaas fijn. Draai het vlees door de gehaktmolen met de cheddar, jalapenos en tex mex. Bereid de smoker voor op 120 graden met appel of kersenhout. Vul de worstdarm af en draai er worstjes van naar gewenste grootte. Laat ze een uurtje in de koelcel indrogen en rook ze dan een uur op 120 graden. Leg ze koud weg.
Verwarm de barbecue op 120 graden en leg de spareribs op het rooster. Voeg het rookhout toe en rook de spareribs drie uur. Pak ze in met aluminiumfolie en smeer ze in met margarine en barebecuesaus. Besprenkel ze met appelsap. Gaar ze 1,5 à 2 uur. Haal de spareribs uit de folie. Smeer ze in met de barbecuesaus en rooster ze nog een klein uurtje. Smeer ze af en toe nog eens in met barbecuesaus. Bak de worstjes ondertussen op de barbecue. Stoom de buns. Bak de pulled pork en voeg wat barbecuesaus toe. Serveer het op de buns met de sla en saus. Ook lekker met wat gebakken uitjes en gesneden lente-ui. Maak de plank op met de ribs, de worstjes en de broodjes pulled pork. Garneer met de zoetzure komkommer, coleslaw en barbecuesaus.