Bresc BV

Barbecue short rib met soja black garlic

Ingrediënten

4

Voor de short rib

  • 4 stukken runder short ribs
  • 200 g Bresc Soy & black garlic rub

Voor de salade

  • 2 Shanghai paksoi
  • 1 rode ui
  • 2 rode paprika’s
  • 20 g Bresc WOKpeper
  • 250 g kastanjechampignons
  • scheut ketjap medja
  • olie om in te bakken

Voor de soja dip

  • 200 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 10 g Bresc Knoflookpuree
  • olijfolie om aan te zweten
  • 3 g Bresc WOKpeper
  • 15 g Bresc Gemberpuree
  • 2,5 dl ketjap medja
  • 0,5 dl gembersiroop

Bereidingswijze

Verwijder grove stukken vet en zeen van de short rib. Marineer het vlees met de rub en vacuümeer het. Gaar het in de Rohner op 67 graden in 14 uur. Koel het snel terug. Steek de barbecue aan. Fruit voor de soja dip de sjalot, knoflook, gember en Wokpeper aan. Blus af met de ketjap en gembersiroop. Laat even doorkoken. Snijd de groenten grof en verwarm de wok met de olie. Grilleer het vlees op de barbecue en roerbak de groenten in de wok. Lak het vlees met de rub en blus de groenten af met de ketjapsaus. Serveer direct.