Bresc BV

BBQ Caesar Salad Chicken

Ingrediënten

4
  • 2 pl witbrood, zonder korst
  • 300 g kipdijenvlees 
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 80 g peterselie, gehakt
  • 80 g dille, gehakt
  • 80 g Bresc Alioli clasico
  • 60 g Bresc Pomodori marinati
  • 40 g Bresc BBQ marinade honey & thyme
  • 40 g olijfolie
  • 20 g Bresc BBQ marinade soy & black garlic
  • 4 st romainesla, in de lengte doormidden gesneden
  • 6 st eieren, zachtgekookt
  • 2 st citroen, rasp en sap 
  • peper en zout

Bereidingswijze

Bestrijk de plakken brood met 20 gram olie en rooster ze op de barbecue aan beide kanten goudbruin in circa 4 minuten. Snijd of breek het geroosterde brood in stukjes. Wrijf de slahelften in met de resterende olie, leg ze met de snijkanten naar beneden op de barbecue en rooster circa 5 minuten. Meng voor de dressing de Alioli met de BBQ marinade soy & black garlic, de helft van de kaas, de helft van de gehakte kruiden en de rasp en het sap van de citroen. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd het kipdijenvlees iets kleiner en vermeng met de BBQ marinade honey & thyme. Rooster het vlees op de barbecue circa 8 minuten. Leg de geroosterde slahelften op een bord en lepel de dressing erover. Pel de eitjes, snijd in kwarten en leg ze tussen de sla. Dresseer de gamba's erbij. Bestrooi met de resterende kaas en kruiden. Garneer met Pomodori marinati.