Bresc BV

Beer can cabbage

Ingrediënten

4
  • 1 st rode kool
  • 1 bl bier
  • 500 ml barbecuesaus
  • 225 g tomatenketchup
  • 125 g bier
  • 125 g cola
  • 100 g bruine suiker
  • 50 g ahornsiroop
  • 50 g appelazijn
  • 40 g Bresc Strattu di Pomodori
  • 40 g mosterd (scherp)
  • 20 g worcestershiresaus
  • 20 g Bresc Roasted garlic puree
  • 20 g Bresc Freshly chopped onion
  • 15 g Bresc Tex mex
  • peper en zout

Bereidingswijze

Meng de ketchup met bier, cola, suiker, ahornnsiroop, Strattu di Pomodori, mosterd en azijn tegen de kook en laat iets indikken. Voeg de worcestershiresaus, knoflookpuree, ui en Tex mex toe en laat indikken tot je de juiste smaak hebt. Breng op smaak met peper en zout, laat afkoelen en controleer na een halfuur nogmaals de smaak.Snijd aan de onderkant het hart uit de kool, zodat daar 2/3 deel van de hoogte van het blikje bier in past. Haal de helft uit het blikje bier en zet  daarna de kool eroverheen. Bestrooi met peper en zout. Zet de kool in een braadslede, smeer in met de barbecuesaus en zet het geheel in de barbecue met een temperatuur van 180 °C. Smeer de kool elk kwartier met de barbecuesaus in en controleer na een uur de garing.