Bresc BV

Bloemkoolsoep met daslook en spekjes

Ingrediënten

4
  • 50 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 50 g Bresc Daslook pesto
  • 20 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 1 st bloemkool, klein
  • 1 l groentebouillon
  • 1 dl room
  • 80 g spekjes
  • peper en zout
  • olijfolie       

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes, snijd de stronken klein. Fruit de sjalot en knoflook glazig aan in olie. Voeg de bloemkool toe en bak kort mee zonder te kleuren. Blus af met bouillon en laat het gedurende 20 minuten zachtjes garen. Pureer de gare bloemkool in de bouillon en voeg de room toe. Breng op smaak met peper en zout. Bak de spekjes krokant in een droge koekenpan. Verdeel de daslook pesto in de soepkom en giet hierop de soep. Garneer met de uitgebakken spekjes.

Tags