Bresc BV

Brasato al vino rosso

Ingrediënten

4
  • 1200 g rundvlees  
  • 125 dl runderbouillon
  • 375 ml rode wijn                                                        
  • 50 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic                 
  • 50 g Bresco Strattu di pomodoro
  • 50 g Bresc Freshly chopped onion
  • 40 g boter
  •  40 g olijfolie
  • 20 g honing
  • 20 g Bresc Erbe Italiano
  • 20 g Bresc Pesto rosso
  • 2 st wortel
  • 2 st bleekselderij
  • 2 st kruidnagels
  • 2 st tomaten  
  • 1 st kaneel
  • 1 bl laurier
  • peper en zout  

Bereidingswijze

Wrijf het rundvlees goed in met peper en zout. Snijd de wortels en bleekselderij in brunoise. Was de tomaten en snijd in kleine stukjes. Verhit olie en boter in een pan en schroei hierin het rundvlees aan beide kanten dicht. Haal het vlees uit de pan. Fruit de knoflook, ui, wortel en bleekselderij  in het braadvocht aan. Voeg hieraan de strattu di pomodoro, erbe Italiano, pesto rosso en tomatenblokjes toe en verwarm kort mee. Blus af met de wijn en bouillon. Voeg de kaneel, kruidnagel en laurierblad toe. Breng aan de kook en voeg peper en zout toe op smaak. Voeg het vlees toe en stoof het vlees op zacht vuur gedurende 3 uur. Haal het vlees uit de pan en zeef de saus. Breng op smaak met peper, zout en honing. Voeg het vlees weer toe en serveer dit met de saus.