Bresc BV

Brochette van gevulde aubergine

Ingrediënten

4
  • 4 st aubergine
  • 250 g ricotta
  • 200 g rucola
  • 80 g geraspte kaas
  • 40 g Bresc Pesto rosso
  • 30 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 30 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 8 st Bresc Cherry tomatoes garlic parsley
  • 1 dl bechamelsaus
  • cress
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in lengte met een mandoline in 8 gelijke plakken. Gril de aubergine kort aan en laat afkoelen. Bestrijk de plakken met de pesto rosso. Verwarm de knoflook en vers gehakte sjalot en bak de rucola mee tot deze geslonken is. Laat de rucola goed uitlekken en vermeng met de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Rol de ricottavulling in de plakken aubergine zodat er rolletjes ontstaan. Prik 4 rolletjes aan een prikker en schep de bechamel over de rolletjes. Bestrooi met geraspte kaas en verwarm in de oven. Bak gedurende 15 minuten op 180 °C. Serveer met de cress en tomaatjes.