Bresc BV

Chicken & mushroom pie

Ingrediënten

4
  • 3 st kipfilets
  • 500 g korstdeeg
  • 150 g champignons
  • 60 g Bresc Mushroom mix
  • 60 g bloem
  • 50 g Bresc Freshly chopped onion
  • 50 g boter
  • 30 g gehakte peterselie
  • 10 g Bresc Freshly chopped garlic
  • 5 g Bresc Black garlic puree
  • 300 ml melk
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 ei, losgeklopt
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze

Fruit de ui en de knoflook aan en bak 2-3 minuten of tot ze zacht zijn. Voeg de champignons, zwarte knoflookpuree, mushroom mix en kip  toe en bak tot de kip gaar is. Smelt voor de roux de boter in een pan, voeg de bloem toe, roer tot het een dikke pasta is. Voeg de melk toe en laat zacht koken gedurende 5 minuten. Giet de saus over de kip- en champignonmengsel, voeg de peterselie toe. Meng goed, schep in een taartvorm en laat tot het volledig afkoelen. Vet een ovenschaal in met boter, bedek met het deeg en vul met het kipmengsel. Dek af met deeg. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak goudbruin in 25 minuten op 200 ℃. 

Gerelateerde thema's

Tags