Bresc BV

Couscoussalade

Ingrediënten

1 kg
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 dl olijfolie
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 20 g balsamicoazijn
  • 4 g Bresc Basilicumpuree
  • 200 g couscous
  • 20 g Bresc Couscous spice mix
  • 4 dl groentebouillon
  • 40 g Bresc Peperoni marinati
  • 40 g Bresc Pomodori marinati
  • 30 g Bresc Harissa
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in plakken en bestrooi met grof zout. Laat dit 30 minuten marineren zodat het vocht onttrokken wordt. Spoel ze af en dep ze droog. Snijd ondertussen de courgette en rode ui in plakken en de paprika’s in blokjes. Maak de groenten, behalve de ui, aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Grilleer ze aan beide kanten. Gril ook de ui aan beide zijdes. 

Meng de knoflook door de overige olijfolie, basilicumpuree en balsamicoazijn en meng dit door de groenten, breng op smaak met peper en zout. Breng de bouillon aan de kook en voeg de couscousmix toe. Maak de couscous aan met 2 el olijfolie en giet de bouillon erover, schep dit voorzichtig door. Dek af met plastic folie voor 5 minuten en maak het los met een vork herhaal dit na 5 nog eens.

Vermeng de marinati’s door de couscous. Serveer de groenten op de couscous. De harissa over de salade sprenkelen. 
Serveer eventueel met geraspte Parmezaan en rucola.