Bresc BV

Crèmesoep van asperges en Hollandse Beemsterknoflook

Ingrediënten

4

500 g asperges
50 g Bresc Vers gehakte sjalot
250 g slagroom
75 g boter
75 g bloem
50 g Bresc Nederlandse knoflookpuree uit de Beemster
2 st eieren (hard gekookt en gehakt)
50 g peterselie, gehakt

 


Bereidingswijze

Breng 1,5 liter water aan de kook. Plaats de geschilde asperges in het water en kook gedurende 5 minuten. Schep de asperges uit het water en voeg de schillen toe. Laat het geheel gedurende één uur trekken op laag vuur (niet koken). Fruit de sjalot aan in de boter. Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de bloem gaar is. Voeg geleidelijk de gezeefde aspergebouillon toe en breng aan de kook. Snijd de bovenste helft van de asperges in kleine stukjes en bewaar deze voor de garnituur. Voeg de onderste helft weer toe aan de soep en kook verder gaar gedurende 15 minuten. Draai de aspergesoep fijn in de blender en breng op smaak met de Beemster knoflookpuree, peper en zout. Draai fijn tot de soep mooi glad is. Serveer de soep in een kop of bord met de stukjes asperge. Garneer met de gehakte peterselie en het gehakte ei.