Bresc BV

Crumble van bittere chocolade met mousse van avocado, salsa met grove tomatenstukjes en gelei van peer

Ingrediënten

4
  • 200 g bloem
  • 150 g suiker
  • 150 g boter
  • 30 g chocolade (bitter)
  • 20 g cacaopoeder
  • 10 g Bresc Harissa kruidenmix
  • 5 g sinaasappelrasp
  • 1 st ei
  • zout
  • water
  • 100 g Bresc Salsa met grove tomatenstukjes
  • 5 g Bresc Korma
  • 1 st avocado
  • 1 st peer
  • 1 g xantana
  • 0,5 st mango

Bereidingswijze

Zeef de bloem en meng met cacao, bittere chocolade, suiker, zout, harissa kruidenmix en sinaasappelrasp. Doe het ei erbij en kneed. Voeg de boter toe en kneed tot één massa. Wikkel het deeg in plastic folie en laat rusten in de koeling. Leg bakpapier op een ovenschotel, verkruimel het deeg op de bakplaat en bak 10 minuten op 180 °C. Laat afkoelen.

Pureer de rijpe avocado met de mango en de xantana tot een luchtige crème. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd deze in 8 parten. Porcheer in een klein laagje water met de korma en laat afkoelen. Dresseer het taartje met de crumble van chocolade als bodem, hierop creme van avocado-mango. Bovenop de creme de Salsa met grove tomatenstukjes en werk af met de gelei van peer. 

Gerelateerde thema's