Bresc BV

Currysoep met groene asperges

Ingrediënten

8
  • 2 bossen groene asperges
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 10 g Bresc Gemberpuree
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 0,5 l groentebouillon
  • 0,5 l kokosmelk
  • 10 g sjalot gehakt
  • 2 limoenblaadjes
  • 5 g Bresc Knoflook gehakt
  • 3 g komijn
  • 3 g korianderpoeder
  • olie om in te bakken
  • 10 g gesneden koriander
  • 2 stengels lente-ui
  • 10 g sesamzaadjes
  • 20 g gebakken uitjes

Bereidingswijze

Bruneer de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan. Snijd de kontjes van de groene asperges en gooi deze weg. Schil het laatste stukje van de stengels. Snijd de kopjes eraf en snijd de rest van de asperges in stukjes. Blancheer de kopjes kort. Roerbak de aspergestukken (behalve de kopjes) en voeg de limoenblaadjes,sjalot, gember, citroengras, rode peper en knoflook toe. Bak het even mee en voeg dan de koriander en de komijn toe. Blus af met de bouillon en de kokosmelk en kook tot de asperges gaar zijn.

Verwijder de limoenblaadjes. Pureer de soep. Snijd de aspergekopjes in tweeën, de lente-ui in ringen en vul de soepkoppen ermee. Schep de soep erop, garneer met de gebakken uitjes, sesamzaad en koriander.