Bresc BV

Dumpling (gyoza) met varkensvlees

Ingrediënten

10

Ingrediënten gyoza:

  • 13 gyozavellen
  • 365 g gestoofde varkenswangen, nek of pulled pork
  • 13 g sake
  • 13 g ponzu
  • 13 g sojasaus
  • 4 gesneden lente-uitjes
  • 13 g Bresc Gemberpuree
  • 13 g Bresc WOKpeper
  • 25 g zonnebloemolie
  • 2 dl water
  • 13 g sesamolie

Voor de dressing:

  • 0,6 dl zoutarme sojasaus
  • 0,6 dl ponzu
  • 0,6 dl rijstazijn
  • 6 g gebakken sesamzaadjes
  • 4 g Bresc Rode peperpuree

Bereidingswijze

Hak voor de gyoza het vlees fijn.  Meng het vlees met de sake, ponzu, sojasaus, 2 lente-uitjes, gember en WOKpeper.
Meng goed door. Schep 1 tot 2 theelepels van de vulling in een gyozavelletje. Smeer water op de randjes en vouw het dubbel.
Druk de randjes goed aan om het dicht te maken. Zorg dat er geen of weinig lucht in de dumplings zit.

Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Leg de gyoza’s in de pan en voeg een klein laagje water toe. Doe het deksel op de pan en laat het nog 4 á 5 minuten stomen.
Meng voor de dressing de ponzu, rijstazijn, peperpuree en sesamzaadjes met de sojasaus en serveer de gyoza’s hiermee.
Bestrooi met de lente-ui en sesamzaad.