Bresc BV

Empanadas met witvis en garnalen

Ingrediënten

4
  • 200 g witvis (kabeljauw of schelvis)
  • 100 g gepelde garnalen
  • 50 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 50 g Bresc Pico de Gallo 
  • 30 g gehakte amandelen
  • 25 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 1,25 dl vis- of kippenbouillon
  • 15 g Bresc Gegrilde paprikapuree
  • 10 g Bresc Rode peperpuree
  • worcestersaus
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor het deeg:

  • 300 g bloem
  • 200 g roomboter
  • 2 st eierdooier
  • 10 g zout

Bereidingswijze

Snijd de witvis en garnalen in grove stukken. Fruit de vers gehakte sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg de bouillon toe en kook dit in. Voeg vervolgens de witvis, garnalen, amandelen, worcestersaus, gegrilde paprikapuree en de rode peperpuree toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. 

Vermeng de bloem met het zout en de kleingesneden boter,  voeg daarna de eierdooiers toe en verwerk dit tot een deeg. Laat het deeg rusten en rol het deeg uit tot 0,5 cm dikte, steek het uit in rondjes en vul aan één kant. Vouw het deeg dicht tot halve manen en bak dit in de voorverwarmde oven op 200 ºC in 10 minuten goudbruin af. Garneer het geheel af met de Pico de Gallo.