Bresc BV

Gamba’s met knoflook specialiteiten

Ingrediënten

4
  • 600 g knolselderij
  • 12 st gamba's 16/20
  • 5 dl melk
  • 30 g roomboter
  • 20 g Bresc Black garlic puree
  • 20 g Bresc Smoked garlic puree
  • 20 g Bresc Organic garlic puree
  • 20 g Bresc Gegrilde paprikapuree
  • 20 ml zonnebloemolie
  • 5 g Bresc Cajun
  • cress

Bereidingswijze

Maak de knolselderij schoon en kook deze gaar in de melk. Verdeel de knolselderij in 3 gelijke porties. Draai één deel op met 10 gram boter en één van de knoflookpurees. Herhaal dit voor alle drie de purees zodat je drie verschillende soorten purees hebt. Voeg eventueel wat kookvocht toe om een gladde massa te krijgen. Schep de afzonderlijke purees in spuitzakken en leg opzij voor de opmaak. Maak de gamba’s schoon en vacumeer met de olie, peper, zout en cajun. Gaar gedurende 30 minuten op 57 °C. Dresseer de knolselderijpurees door diversen dopjes op het bord te spuiten. Snijd de sousvide gegaarde gamba’s door. Steek tussen de puree de gehalveerde gamba’s en garneer met cress en paprikapuree.