Bresc BV

Gebakken zwezerik met risotto en sabayon van knoflook

Ingrediënten

4
  • 400 g risottorijst
  • 400 g zwezerik
  • 200 ml witte wijn
  • 100 g Bresc Vers gehakte ui
  • 100 ml knoflooklikeur
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 50 g suiker
  • 20 g Bresc Geroosterde knoflookpuree
  • 3 st eidooiers
  • 1 l groentebouillon
  • 1 klontje boter
  • 1 st ei
  • cress

Bereidingswijze

Bak de gesneden ui aan samen met de geroosterde knoflookpuree. Voeg de rijst toe en bak tot deze glazig is. Giet de witte wijn in de pan en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat deze opnemen. Kook de risotto gedurende 18 minuten. Haal van het vuur en meng de roomboter en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Maak de zwezerik schoon en bestrooi met zout. Trek vacuüm met een scheutje olijfolie. Gaar sous vide op 65 °C gedurende 35 minuten. Koel direct terug in ijswater. Snijd plakken van de afgekoelde zwezerik en haal door de bloem. Plaats de eidooiers met het ei, suiker en knoflooklikeur in de Thermomix en mix met de vlinder op 70 °C 10 minuten op stand 3. Laat de Thermomix na de 10 minuten nog 1 minuut draaien op stand 3 zonder warmte. Snijd plakken van de afgekoelde zwezerik en haal door de bloem, bak deze goudbruin en krokant. Dresseer de risotto op het bord en schik de gebakken zwezerik op de risotto. Schep de sabayon bij de zwezerik en garneer met cress.

Gerelateerde thema's