Bresc BV

Gefrituurde oesters met crème van bloemkool

Ingrediënten

4
  • 10 st oesters
  • 1 st bloemkool
  • 50 g bloem
  • 50 g paneermeel
  • 40 g Bresc Thai yellow curry
  • 20 g Bresc Couscous spice-mix
  • 2 dl room
  • 1,5 dl azijn
  • 0,5 dl water
  • 4 st salty fingers
  • 2 st eieren
  • peper en zout

Bereidingswijze

Open de oesters, gooi het vocht weg en lek ze uit op keukenpapier. Verdeel de bloemkool in roosjes en was het. Kook de helft van de bloemkool gedurende 15 minuten. Breng water met azijn en Thai yellow curry aan de kook. Voeg de andere helft van de bloemkool toe en vacumeer dit. Giet af en pureer met de room, couscous spice-mix en twee oesters. Breng op smaak met peper en zout. Paneer de oesters met de bloem, paneermeel en eieren. Frituur de oesters gedurende 3 tot 4 minuten op 170 ℃. Serveer de oesters met de crème en garneer met de zoetzure bloemkool en salty fingers.

Tags