Bresc BV

Gefrituurde sushi met eend

Ingrediënten

4
  • 1 st eendenborstfilet
  • 4 st nori vellen
  • 3,5 dl water
  • 1 dl zoetzuur
  • 250 g sushirijst
  • 150 g panco
  • 100 g eiwit
  • 80 g mayonaise
  • 60 g rijstazijn
  • 50 g Bresc BBQ marinade Soy & black garlic
  • 10 st Bresc Cherry tomatoes garlic lemongrass
  • 10 g suiker
  • 10 g Bresc Thai yellow curry
  • 5 g Bresc Gemberpuree
  • 5 g zout
  • cress

Bereidingswijze

Marineer de eendenborst met de bbq marinade en trek vacuüm. Gaar dit sous vide gedurende 3 uur op 55 °C. Laat de eendenborst goed afkoelen. Kook de sushirijst in het water gedurende 10 minuten, draai het vuur uit en laat nog 15 minuten staan met de deksel op de pan. Breng de rijstazijn, suiker, gember en zout aan de kook en meng door de afgekoelde sushirijst. Meng de mayonaise met de Thai curry. Beleg het nori vel met de sushirijst en bouw op met de eend. Rol strak op en laat rusten in de koeling. Haal de rollen door het eiwit en panneer met panco. Frituur de rollen op 175 °C tot deze goud bruin zijn. Snijd mooie gelijkmatige sushi's en garneer met de thai curry mayonaise, passende cress en de gemarineerde halve tomaatjes.