Bresc BV

Gegratineerde mosselen met tomaat

Ingrediënten

8
  • 40 grote mosselen
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 20 g Bresc Sjalotten gehakt
  • 0,5 dl witte wijn
  • 4 g Bresc Basilicumpuree
  • Zwarte peper uit de molen 50 g panko
  • 20 g Bresc Pomodori marinati
  • 1 citroen
  • olijfolie om te smoren

Bereidingswijze

Snijd de citroen in parten. Was de mosselen en gooi de mosselen die niet dicht blijven weg. Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en de knoflook samen met de mosselen. Voeg de basilicumpuree en flink wat zwarte peper toe en blus af met de wijn.
Doe het deksel op de pan en schud de mosselen af en toe om totdat ze net open gaan. Laat ze wat afkoelen en haal ze los. Leg de mosselen terug in de schelp.
Bedek de mosselen met de marinati en de panko. Verwarm de grill en grill de mosselen totdat ze krokant zijn, serveer met parten citroen.