Bresc BV

Gegratineerde Thaise krab met rijstkoekjes

Ingrediënten

4
  • 4 krabben
  • 10 g Bresc Freshly chopped sjalot
  • 10 g Bresc Thai yellow curry
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 100 g gesneden wortel
  • 2 stengels lente-ui
  • 100 g kastanjechampignons
  • 15 g gesneden koriander
  • 150 g rijst
  • 1 ei
  • vissaus
  • olie om te bakken

Bereidingswijze

Breng een grote pan water met zout aan de kook. Leg de krabben erin, breng aan de kook en zet het vuur af. Laat de krabben afkoelen in het water. Stoom de rijst gaar en laat het afkoelen.
Haal het vlees uit de scharen en poten. Snijd met een mes langs de rand van de krab en haal alle ingewanden eruit. Het zachte gedeelte kun je als je dat lekker vindt laten zitten. Haal met een mesje of een pin het vlees uit het pootgewricht.
Hak de kastanjechampignons, wortel en lente-ui fijn. Meng dit door de peper, 10 g koriander, sjalot en Thai yellow curry. Houd wat van het garnituur achter en meng daar het ei door.
Verwarm de grill. Maak het krabvlees klein en meng alles door elkaar. Breng op smaak met wat vissaus en  peper. Vul de krab ermee en zet onder de grill.
Meng het achtergehouden garnituur door de rijst en maak er koekjes van. Verwarm de olie en bak de koekjes aan beide zijden. Serveer met chilisaus en de koriander.