Bresc BV

Gegratineerde zuurkool met confit de canard

Ingrediënten

4
  • 800 g aardappelen
  • 500 g zuurkool
  • 400 g confit de canard
  • 75 g Bresc Freshly chopped onion
  • 50 g paneermeel
  • 40 g Bresc Roasted garlic puree
  • 1 dl koksroom
  • 1 dl melk
  • 1 dl witte wijn
  • 30 g roomboter
  • 10 st jeneverbessen
  • 1 st laurierblad
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in stukken en kook de aardappelen gaar. Stoom ze droog en verwerk het tot een puree met de koksroom, melk en 10 gram roomboter. Breng op smaak met de geroosterde knoflook, peper en zout. Smelt 20 gram van de boter en fruit hierin de ui. Voeg de zuurkool, laurier en jeneverbessen toe. Voeg de witte wijn toe. Breng aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes koken tot de vocht verdampt is. Vet de ovenschaal in en verdeel hierin de zuurkool. Verdeel de aardappelpartjes hierover en verdeel daarop de geplukte confit de canard. Bestrooi als laatste de aardappelpuree en bovenkant met paneermeel. Bak gedurende 30 minuten in de oven op 200 ℃ goudbruin.

Tags