Bresc BV

Gegrilde bospeen, mojo verde en tahindressing

Ingrediënten

4
  • 1 bs bospeen (met loof)
  • 1/2 bs peterselie, gehakt
  • 125 g olijfolie
  • 60 g zonnebloempitten, geroosterd   
  • 40 g Bresc Mojo verde
  • 40 g tahin
  • 20 g Bresc Parrillada Aio e lemone
  • 1/2 dl kokend water
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het loof van de bospeen. Was en dep het loof droog. Snijd de dikke wortels doormidden en blancheer de wortels een paar minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken. Wrijf de bospeentjes in met 20 gram olijfolie, bestrooi met wat zout en gril op de barbecue gaar. Meng voor de dressing de tahin met de parrillda aio e lemone, 55 gram olijfolie en kokend water. Breng op smaak met peper en zout. Vermeng de mojo verde met de gesneden loof en 50 gram olijfolie. Verdeel de dressing over de wortels, garneer met de gesneden loof.