Bresc BV

Gegrilde mulfilet / tomatensalsa / courgettespaghetti / bulgur

Ingrediënten

4
  • 8 mulfilets
  • 100 g Bresc Flaming salsa
  • 10 g Bresc Harissa
  • 1 gele en 1 groene courgette
  • 20 g Bresc Freshly chopped Sjalot
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 100 g bulgur
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 10 g koriander
  • 2 stengels lente-ui
  • 15 g rozijnen
  • 0,5 l groentebouillon
  • 20 g Bresc Couscous spice mix

Bereidingswijze

Wrijf een beetje olie door de bulgur. Breng de bouillon aan de kook. Meng de couscousmix erdoor. Smoor de sjalot aan en voeg de bulgur toe.Giet de bouillon op de bulgur, meng even door en kook het 12 à 15 minuten en zet dan onder plasticfolie weg. Haal het los met een vork. 
Maak spaghetti van de courgette zonder zaadlijst. Snijd de koriander en lente-ui fijn.Meng de rozijnen, lente-ui, rasp en sap van de citroen en 2/3 van de koriander en meng door de bulgur.
Verwarm de grill en strijk de mulfilets in met een beetje olie. Roerbak de courgette met de knoflook en breng op smaak met peper en zout. Grill de filets op de huid en draai ze even om. Bestrooi ze met grof zout en een beetje peper.
Serveer met de bulgur, spaghetti en bedruip ze rijkelijk met de salsa en de rest van de koriander.