Bresc BV

Gegrilde tarbot met puree van knolselderij

Ingrediënten

4
  • 4 st tarbotfilets
  • 400 g knolselderij
  • 150 g roomboter
  • 1 dl kokosmelk
  • 20 g bieslook
  • 20 g Bresc Smoked garlic puree
  • 10 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 1 st sinaasappel
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Schil de sinaasappel, snijd de schil ragfijn en blancheer dit. Pers de sinaasappel uit. Maak de knolselderij schoon, snijd in blokjes en kook gaar. Pureer de knolselderij en vermeng dit met de kokosmelk tot een puree. Breng op smaak met de knoflookpuree, peper en zout. Snijd de bieslook fijn. Smeer de grillpan in met olijfolie. Grill de tarbotfilets. Kook het sinaasappelsap tot de helft in, meng met de gehakte sjalot. Haal de pan van het vuur en zeef het mengsel. Roer de koude boter erdoor. Garneer de tarbotfilets met de bieslook en de sinaasappelzeste.

Tags