Bresc BV

Gemarineerde spareribs

Ingrediënten

8

Voor de kookmarinade

  • 9 l ketjap benteng
  • 1 l cola
  • 200 g Bresc Knoflookteentjes
  • 5 l water
  • 100 g sambal
  • 700 g bruine basterdsuiker
  • 500 g bloemenhoning
  • peper en zout naar smaak
  • 5 kg mooie brede spareribs

Voor de strijkmarinade

  • 240 g hoisin
  • 120 g ketchup
  • 50 g Bresc Piri piri
  • 20 g Bresc Knoflook gehakt
  • 120 ml zoete sherry
  • 120 ml sojasaus

Bereidingswijze

Ontvlies de spareribs. Doe alle ingrediënten van de kookmarinade bij elkaar in een grote pan en laat deze koken.
Laat de spareribs ongeveer 1 uur zachtjes koken. Ze zijn klaar als het vlees bijna van het bot afvalt.
Doe alle ingrediënten van de strijkmarinade bij elkaar en meng goed. Bestrijk de spareribs met de marinade en gril ze aan één kant op de barbecue.
Bestrooi met sesamzaad voor extra roastsmaak.