Bresc BV

Hartige cone met boerenkoolstamppot

Ingrediënten

4
  • 500 g aardappelen
  • 250 g boerenkool
  • 150 g spekreepjes                                   
  • 80 g rookworst
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • 15 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 5 g Bresc Smoked garlic puree
  • 4 st ham/kaas croissants
  • 20 g mosterd 
  • 2,5 dl slagroom

Bereidingswijze

Bak de croissants af, halveer zodat je twee cones hebt. Breng de boerenkool in een ruime pan met water aan de kook. Voeg na 10 minuten de geschilde aardappels toe, kook 20 minuten tot de aardappels uit elkaar gaan vallen. Giet af en laat een paar minuten staan met de deksel op de pan. Breng de room aan de kook met de knoflook en de sjalot. Stamp de aardappelen en meng met de room en kaas. Bak de spekreepjes knapperig en meng samen met de mosterd door de stamppot. Schep met een ijsknijper een bol stamppot in de croissantcone, garneer met een plak rookworst en knabbelspek.