Bresc BV

Hete kip met paprikakomkommersalade

Ingrediënten

4
  • 4 piepkuikens
  • 150 g Bresc Honey & thyme rub
  • 50 g Bresc Rode peperpuree
  • 150 g witte rijst
  • 10 g koriander
  • 5 g bladselderij
  • 150 g creme fraîche
  • 50 g nachochips
  • 75 g Bresc WOKgember
  • peper en zout 

Voor de salade

  • 4 rode paprika’s
  • 2 komkommers
  • 3 dl natuurazijn
  • 0,5 dl water
  • 100 g suiker
  • 75 g Bresc Gemberpuree
  • 75 g Bresc WOKgember

Bereidingswijze

Snijd de kuikens over de rug door. Meng de peperpuree door de honey & thyme en wrijf de kip ermee in. Marineer de kuikens voor minimaal 4 uur. Maak de komkommer en paprika schoon en snijd er reepjes van. Breng het water samen met de azijn en de suiker aan de kook. Voeg de gember toe.Breng op smaak en koel terug. Giet het mengsel op de groenten. Hak de helft van koriander en meng het erdoor. Stoom de rijst gaar. Braad de kip gaar in een gietijzeren pan of op de barbecue. Serveer met de rijst, salade, nacho’s, crème fraîche en gehakte kruiden.