Bresc BV

Indiase kippenvleugeltjes met raita

Ingrediënten

6

Voor de raita

  • 500 g yoghurt
  • 1 komkommer
  • 8 g komijnzaad, gebrand en gemalen
  • 3 g Bresc WOKpeper gepureerd
  • 3 takjes munt, de blaadjes fijngesneden
  • 12 g Bresc Korianderpuree
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • peper en zout naar smaak

Voor de kippenvleugels

  • 12 kippenvleugels
  • 36 g Bresc Korma
  • 36 g Bresc Tikka masala
  • 36 g Bresc Madras
  • scheutje olie

Bereidingswijze

Schil de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Rasp grof. Meng alle ingrediënten voor de raita met elkaar en breng op smaak met peper en wat zout. Pureer elke kruidenpasta met een scheut olie tot een gladde massa. Dit vergemakkelijkt het marineren. Deel de kippenvleugels op in drie gelijke porties en marineer ze ieder afzonderlijk met 2/3 deel van de kruidenpasta’s. Laat het minimaal een uur marineren en bak de kip gaar op 180 graden in ongeveer 20 tot 25 minuutjes.Marineer ze nog een beetje na met de pasta’s en serveer met de raita.