Bresc BV

Jambalaya

Ingrediënten

8
  • 150 g rijst
  • 200 ml kippenbouillon
  • 30 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 10 g Bresc Knoflook gehakt
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • zonnebloemolie om te bakken
  • 20 g Bresc Cajun
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 4 tomaten
  • 200 g zeeduivelfilet
  • 200 g grote gamba’s
  • 250 g gesneden kippendijfilet
  • 150 g chorizo
  • 400 g gezeefde tomaten
  • ½ bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

Marineer de kip, vis en garnalen met de cajun. Snijd de chorizo in plakken. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de paprika`s in blokjes. Bak de vis en gamba’s kort aan en haal uit de pan. Snijd de tomaten in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook  en peper aan. Voeg de kip en worst toe. Voeg de bleekselderij, paprika`s , rijst en tomaten toe en bak circa 4 minuten voeg de bouillon toe. Laat 10 minuutjes smoren. Voeg de vis en gamba’s toe. Pluk en hak de peterselie fijn.Breng de vis eventueel op smaak met peper, zout en wat extra cajun. Roer aan het einde de peterselie door het gerecht.