Bresc BV

Kalfsvlees Parmigiana

Ingrediënten

  • 4 st kalfsschnitzels
  • 200 g Bresc Flaming salsa
  • 200 g paneermeel
  • 150 g bloem
  • 125 g mozzarella
  • 50 g Bresc Knoflookplakjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 10 st basilicumblaadjes
  • 2 st eieren 
  • 1 st citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Fruit de knoflookplakjes aan in eigen olie zonder te kleuren en blus af met de flaming salsa. Voeg zes fijngesneden basilicumblaadjes en het sap van de citroen toe. Breng aan de kook. Kook enkele minuten in en haal van het vuur. Bestrooi de schnitzels met peper en zout en haal ze door de bloem. Klop af en klop de eieren los. Paneer ze daarna in een mengsel van Parmezaanse kaas en paneermeel. Verhit de olie en bak hierin de schnitzels aan beide kanten aan. Giet de saus in een ovenschaal en leg hierop de schnitzels. Trek de mozzarella los en verdeel over de schnitzels. Zet de ovenschaal in de oven op 200 °C gedurende 20 minuten. Garneer met de vier over gebleven blaadjes basilicum.