Bresc BV

Konijn met gnocchi en groene olijven

Ingrediënten

  • 1 st konijn in stukken
  • 1 dl olijfolie
  • 20 g Freshly Chopped onion
  • 10 g Freshly Chopped garlic
  • 10 g bloem
  • 2 st tomaten
  • 250 ml witte wijn
  • 10 g  Bresc Erbe Italiano
  • 1 st laurierblad
  • 200 ml gevogeltefond
  • 75 g gehakte amandelen
  • 75 g Bresc Greek Halkidiki olives tapenade
  • 500 g  gnocchi

Bereidingswijze

Snij de tomaten in brunoise in concassée. Verhit de olijfolie en kleur de stukjes konijn goed bruin, kruid dit met peper, zout en erbe Italiano. Voeg hier uien en look aan toe en bak even mee. Strooi de bloem over het konijn en roer goed door. Blus de konijn af met de gevogeltefond en de witte wijn. Voeg laurier toe en gaar dit met de deksel dicht. Roer af en toe om, voeg eventueel vocht toe. Als de konijn gaar is, voeg amandelen toe en kook dit kort mee. Roer dit, dit zorgt voor binding van de saus. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder de laurier uit de saus. Voeg de tomatenblokjes en olijven tapenade toe en warm even door. Kook ondertussen de gnocchi gaar in ruim gezouten water. Werk af met olijfolie en olijven tapenade