Bresc BV

Korma van lam

Korma van lam

Gebruikte bresc producten

Ingrediënten

2,5 kg
  • 500 g lamsnek
  • 1 butternut pompoen
  • 2 pastinaken
  • 2 uien
  • 200 g Bresc Korma
  • 1 l yoghurt
  • olie om in te bakken
  • 4 kopjes basmati rijst
  • 4 stuks steranijs
  • 3 kruidnagels
  • chutney
  • pappadum chips
  • koriander en munt ter garnering

Bereidingswijze

Snijd het lamsvlees in stukjes en marineer het met de korma en de helft van de yoghurt. Laat het een nachtje staan in de koelkast. Schil de pompoen, pastinaak en ui en snijd ze in grove stukken. Bak de groenten hard aan in hete olie en voeg het lam toe. Bak het even mee. Voeg de rest van de yoghurt toe en laat het afgedekt 3 à 4 uur sudderen op laag vuur. Kook de rijst gaar in minimaal vocht met de steranijs en een paar kruidnagels. Laat het even 10 minuten afgedekt staan en serveer bij de korma met wat chutney en pappadum chips. Garneer met gesneden munt en koriander.