Bresc BV

Koude crème van asperges met gebakken aspergelinten

Koude crème van asperges met gebakken aspergelinten

Gebruikte bresc producten

Ingrediënten

4
  • 225 g witte asperges 
  • 4 st witte asperges (linten)
  • 1 l groentebouillon
  • 50 g crème fraîche
  • 20 g Bresc Freshly chopped shallot
  • 1 dl koksroom
  • 4 st coquilles
  • 4 st truffelaardappel
  • peper en zout
  • 20 bl pousse de blette

Bereidingswijze

Schil en kook de asperges en snijd ze in grove stukken voor de soep. Snijd de asperges in de lengte voor de linten. Fruit de gehakte sjalot aan in de eigen olie. Voeg de stukken asperges toe en kook deze kort mee. Voeg de room en crème fraîche toe. Pureer dit en breng op smaak met peper en zout. Schaaf de truffelaardappelen op de mandoline en verwerk deze tot chips. Bak de coquilles en aspergelinten kort in een droge pan. Serveer de koude crème in een diep bord en verdeel de coquilles en aspergelinten hierop. Garneer met de pousse de blette en aardappelchips.

Tags