Bresc BV

Rivierkreeftkroketjes

Ingrediënten

4
  • 700 g rivierkreeftenvlees
  • 300 g bloem
  • 250 g boter
  • 200 g Bresc Freshly chopped onion
  • 50 g Bresc Roasted garlic puree
  • 20 g Bresc Harissa
  • 20 g mosterd
  • 10 g peterselie, gehakt
  • 1,5 l bisque
  • 3 dl mayonaise
  • 1 dl room
  • 0,5 dl room
  • 4 st radijs
  • bloem / eiwit / panko
  • peper en zout

Bereidingswijze

Maak een roux van bloem, boter en ui. Voeg de bisque toe en gaar het gedurende 20 minuten. Voeg de mosterd, room, rivierkreeftenvlees en harissa toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de massa afkoelen en vul een spuitzak met het vlees. Spuit banen op een bebloemd plateau en zorg dat alle zijden bebloemd zijn. Snijd in stukken van ongeveer 6 centimeter. Haal het door het eiwit en tweemaal door de panko. Verwarm de room licht en vermeng met de geroosterde knoflookpuree en  mayonaise. Frituur de kroketjes op 180 ℃ gedurende 4 minuten. Snijd de radijs in dunne plakjes. Frituur de peterselie en zout het licht. Garneer met de mayonaise, radijs en peterselie.