Bresc BV

Kruidige risotto balletjes met geroosterde knoflook

Ingrediënten

4
  • 400 g risottorijst
  • 300 g bloem
  • 300 g panco
  • 200 ml witte wijn
  • 100 g Bresc Vers gehakte ui
  • 100 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 100 g mayonaise
  • 100 g eiwit
  • 20 g Bresc Geroosterde knoflookpuree
  • 10 g Bresc Harissa kruidenmix
  • 1 l groentebouillon
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

Bak de gesneden ui aan samen met de knoflookpuree. Voeg de rijst toe en bak tot deze glazig is. Giet de witte wijn in de pan en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg nu geleidelijk de bouillon toe en laat deze opnemen. Kook de risotto gedurende 18 minuten. Haal van het vuur en meng de roomboter en Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met ras el hanout kruidenmix. Laat afkoelen en vorm van de koude massa kleine balletjes. Rol de balletjes door de bloem en paneer met losgeklopt eiwit en panco. Frituur de balletjes gedurende 3 minuten op 175 °C. Meng voor de harissa dip de mayonaise met de harissa kruidenmix en serveer bij de balletjes.

Gerelateerde thema's