Bresc BV

Lamsspiesje met tzatziki

Ingrediënten

8

Voor de lamsspies

  • 400 g lamsbiefstuk
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 4 cherry tomaatjes
  • 2 Bresc Knoflookteentjes
  • handje munt
  • handje tijm olijfolie

Voor de tzatziki

  • 500 g Bresc Alioli clásico
  • ½ komkommer
  • ½ klein bosje munt (alleen blaadjes)
  • 500 g Turkse yoghurt
  • 3 g bieslook
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd voor de spiesen de groenten en lam in grove stukken en marineer deze in de knoflook, munt, tijm en olijfolie. Rijg om en om de groenten en vlees aan de spies en rooster deze gaar op de barbecue. Halveer voor de tzaziki de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Rasp de komkommer grof en zet onder druk. Meng de yoghurt samen met de bieslook, munt, alioli en de uitgelekte komkommer. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de spiesjes met de tzatziki.