Bresc BV

Lamsspiesjes met sambal-ketjapsaus

Ingrediënten

4

Voor de spiesjes

  • 500 g lamsrump
  • 10 g Bresc Sjalotten gehakt
  • 20 g Bresc Korma
  • 10 g Bresc WOKpeper
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 20 g sojasaus
  • satéspiesjes
  • handje pinda’s
  • 20 g kokosklapper
  • 20 g gebakken uitjes
  • atjar
  • extra sambal badjak
  • kroepoek

Voor de saus

  • 12 g suiker
  • 0,5 dl ketjap medja
  • 25 g honing
  • 6 g sesamolie
  • 10 g Bresc Beemster knoflookpuree
  • 10 g Bresc Gemberpuree
  • 10 g Bresc Citroengraspuree
  • 1 l sambal badjak

Bereidingswijze

Draai in een keukenmachine een pasta van de korma, sjalot, sojasaus, peper en het citroengras. Snijd het vlees in stukjes, wrijf het in met de pasta en laat het minimaal een uur marineren. Leg de satéspiesjes in water. Kook voor de saus alle ingrediënten in tot saus dikte. Hak de pinda’s, rooster ze in een droge pan en strooi er de kokosklapper bij. Zout na. Steek de BBQ aan. Spies het vlees op de spiesjes en gril ze aan alle kanten op de BBQ en strijk ze regelmatig in met de saus. Serveer met atjar, de saus, pinda’s, uitjes en indien gewenst extra sambal en kroepoek.