Bresc BV

Lolly van gevogelte met halkidiki olijven en Seranoham

Ingrediënten

4
  • 6 plakjes Serranoham
  • 2 kipfilets
  • 15 g eiwit
  • 20 g Bresc Halkidiki olives tapenade
  • 50 g mayonaise
  • 3 g Bresc Black garlic puree 
  • 5 g Bresc Kalamata olives tapenade
  • peper en zout
  • cress

Bereidingswijze

Leg de plakjes Serranoham op plastic folie naast elkaar. Snijd de kipfilet dun weg en bedek de Serranoham met de kipfilet. Verwijder de haasjes en draai deze fijn met het eiwit en de groene olijventapenade. Plet de kipfilets op de Serranoham en besmeer met de kip-olijven farce. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Maak er een strakke rol van en verpak deze in aluminiumfolie. Gaar de rouleau op 100 °C met een kerntemperatuur van 75 °C, 15 minuten. Laat de rouleau afkoelen en snijd er lolly’s van. Verwerk de mayonaise met de zwarte olijventapenade en de zwarte knoflookpuree. Serveer de rouleau met een lollystokje erin en garneer af met de mayonaise en passende cress.