Bresc BV

Marokkaanse Harira

Ingrediënten

2,5 l
  • 450 g lamsvlees (nek of bout)
  • 100 g Bresc Ras el hanout
  • 10 g Bresc Harissa
  • 100 g Bresc Couscous spice mix
  • olie om aan te zweten
  • 90 g bladselderij
  • 1 witte ui
  • 1 rode ui
  • 25 g koriander gehakt
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1,5 l water
  • 150 g groene linzen
  • 130 g kikkererwten
  • 2 eieren losgeklopt
  • sap van een citroen

Bereidingswijze

Bak in een grote pan met wat olie het lamsvlees, de selderij, ui en koriander op laag vuur. Voeg daarna de harissa en ras el hanout toe. Scheid de tomatenblokjes van het vocht (houd achter) en doe de tomatenblokjes in de pan. Laat 15 minuten sudderen.  Schenk het sap van de tomaten met het water en de couscous spice mix in de pan en voeg de linzen toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat de soep afgedekt 2 uur sudderen. Voeg op het laatst de kikkererwten en het citroensap toe. Laat nog 10 minuten koken. Voeg de los geklopte eieren toe en laat 1 minuten koken.