Bresc BV

Mascarpone perentaart

Ingrediënten

4

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 150 g roomboter
  • 75 g suiker
  • 1 st ei

Voor de vulling:

  • 4 st peren
  • 2 st eieren
  • 300 g mascarpone
  • 75 g suiker
  • 75 g bloem
  • 50 g Bresc Tapenade dadels
  • 5 g Bresc Citroengraspuree
  • 5 g kaneel

Bereidingswijze

Voeg alle ingrediënten voor het deeg samen in een kom. Meng alles goed door elkaar totdat je een mooie bol deeg hebt. Rol het deeg, op een met bloem bestoven werkbank, uit. Bekleed een bakvorm met het deeg en laat rusten in de koelkast. Meng in een kom de suiker, mascarpone, eieren, tapenade dadels, citroengraspuree, kaneel en bloem goed door elkaar. Verdeel het mascarponemengsel over het deeg in de springvorm. Schil de peer en snijd deze in partjes. Druk deze in het mascarponemengsel. Bak de taart in de oven gedurende 40-50 minuten op 180°C.