Bresc BV

Merquez van zebra met wortel, bulgur en ras el hanout

Ingrediënten

4
  • 500 g kinnebak
  • 250 g schouder
  • 250 g zebra
  • 100 g Bresc Dadel tapenade
  • 100 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 7 g zout
  • 500 g wortel
  • 100 g witte wijn
  • 100 g witte wijnazijn
  • 100 g suiker
  • 20 g rozenwater
  • 20 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 10 g citroenrasp
  • 15 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 10 g limoensap
  • 3 dl paars wortel sap
  • 3 g agar agar
  • 100 g wortel
  • 5 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 1 dl olijfolie
  • 1 citroen (sap)
  • 100 g wortel
  • 20 dl rozenwater
  • 20 g suiker2 dl witte wijn
  • 5 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 1 dl limoensiroop
  • 100 g bulgur
  • 10 g gehakte koriander
  • 10 g gehakte munt
  • 10 g fijngesneden bieslook
  • 5 dl gevogelte bouillon
  • 5 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 0,5 dl witte wijn
  • 0,5 dl witte wijnazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • 100 g wortel
  • 5 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 1 dl olijfolie

  • 1 st citroen (rasp)

  • 100 g wortel
  • 5 g Bresc Ras el hanout kruidenmix
  • 1 dl olijfolie

  • 1 st citroen (rasp)

  • 4 st Laugen hotdog bun
  • cress

Bereidingswijze

Snijd het vlees in stukken, meng het goed door met het zout en zet het koud (eventueel kort in de vriezer) weg. Draai door de gehaktmolen, vermeng met elkaar en zet koud weg. Vermeng met ras el hanout kruidenmix en dadel tapenade en breng op smaak met peper. Maak met behulp van een stopmachine en natuurdarm hotdogs.

Meng voor de compote de wortel, witte wijn, witte wijnazijn, suiker, rozenwater, ras el hanout kruidenmix en citroensap en kook op middelmatig vuur gaar. Verdamp het grootste deel van het vocht en draai de wortel eventueel fijn in de keukenmachine.

Verhit voor de gel het sap van de paarse wortel met limoensap. Voeg de ras el hanout kruidenmix en agar agar toe en laat het geheel opstijven. Draai het geheel op in de keukenmachine en doe in een klein spuitflesje.

Meng voor de bulgur de gevogeltebouillon met de wijn, azijn en de ras el hanout kruidenmix en breng aan de kook. Kook hierin de bulgur gaar op laag vuur. Laat het geheel afkoelen en breng op smaak met de groene kruiden, olijfolie en citroenrasp.

Snijd voor de wortelolie de wortel in zeer kleine brunoise. Trek vacuüm met de olie, ras el hanout kruidenmix en citroen. Gaar sous-vide in de oven op stoom in 18 minuten op 75 ℃.

Maak voor de gemarineerde wortel de wortel schoon, snijd deze in dunne plakken en steek met een steker dunne plakjes hieruit. Breng de wijn, siroop, rozenwater, suiker en ras el hanout kruidenmix aan de kook en laat als een bouillon 10 minuten trekken. Voeg hieraan de wortel toe en laat die op laag vuur 7 minuten trekken.

Bak de merquez worstjes kort in een pan of op de grill totdat deze net gaar zijn. Snijd de laugen bun net niet helemaal door en beleg de onderkant met de bulgur. Dresseer hierop het worstje. Werk af met de wortelcompote, gemarineerde wortel en wortelgel. Garneer met cress en besprenkelen met enkele druppels wortelolie.

Gerelateerde thema's