Bresc BV

Mexicaanse zoete aardappel-mais soep

Ingrediënten

4
  • 1,7 l groentebouillon 
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 450 g maiskorrels
  • 50 g Bresc Gegrilde paprikapuree
  • 50 g Bresc Freshly chopped onion
  • 30 g Bresc Freshly chopped garlic
  • 20 g bosui
  • 10 g Bresc Wokpeper
  • 10 g chorizo
  • 10 gram blad peterselie
  • 8 g Bresc Ras el hanout
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereidingswijze

Snijd de zoete aardappel in blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en bak de stukjes ui tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook en wokpeper toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de helft van de groentebouillon, de blokjes zoete aardappel en ras el hanout  toe en breng dit aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken totdat de aardappel gaar is. Voeg de paprikapuree, maiskorrels en de rest van de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Mix de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd de chorizo en bak deze uit. Garneer de soep met chorizo, mais en bosui.