Bresc BV

Ossenstaartbouillon

Ingrediënten

6
  • 600 g ossenstaart
  • 40 g boter
  • 1 wortel
  • ½ prei
  • 1 ui
  • 1/8 knolselderij
  • 1 blikje tomatenpuree van 80 g
  • 4 Bresc Knoflooktenen
  • 0,5 dl rode wijn
  • 0,5 dl witte wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 g Bresc Erbe Italiano
  • 0,2 dl Madeira
  • 1,5 l water
  • 5 gekneusde witte peperkorrels
  • 1 dl slagroom
  • 10 g Bresc Strattu di pomodoro
  • 15 g gehakte bladpeterselie
  • 10 g Bresc Pomodori marinati
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd het bouquet grof. Braad de ossenstaart in de boter. Voeg het bouquet, samen met de tomatenpuree toe aan de ossenstaart. Laat dit even ontzuren. Voeg hier de rode en witte wijn, water, madeira en de kruiden aan toe en breng alles aan de kook. Laat de soep 6 uur trekken. Zeef de bouillon, passeer door een doek en breng op smaak. Pluk het vlees. Klop de slagroom op en breng op smaak met peper, zout, strattu di pomodoro en de pomodori marinati. Serveer de soep met het geplukte vlees, de marinati, de gehakte bladpeterselie, de room en een druppel Madeira.