Bresc BV

Paasbrunch

Ingrediënten

4

Brunch-rol:
4 st eieren
50 g avocado
120 g room
125 g bloem
100 g geraspte kaas
200 g gemarineerde paprikastukjes
50 g rucola salade
5 g Bresc Beemster knoflookpuree

Brunch brood met makreel rillet:
500 g bloem
300 g water
1 zakje gist
100 g Bresc Gemarineerde tomatenstukjes
200 g gerookte makreel
75 g roomboter
10 g Bresc Mierikswortelpuree

Koude paprika soep:
50 g Bresc Vers gehakte Spaanse knoflook
50 g Bresc Vers gehakte sjalot
250 g Bresc gemarineerde paprikastukjes
10 g Bresc gemarineerde peperstukjes
5 dl groentebouillon
0,3 dl rode wijnazijn

Slavinkje van pulled lam:
300 g pulled lam
200 g Bresc gemarineerde tomatenstukjes
6 plakken mozzarella
4 plakken rauwe lamsham
150 g roomkaas
50 g avocado
4 st cress
viooltjes


Bereidingswijze

Meng voor de brunchrol de eieren, knoflook, avocado, room en bloem in de blender tot een glad beslag. Bak van het mengsel een grote pannenkoek en bestrooi met geraspte kaas. Haal de pannenkoek uit de pan en leg op een snijplank met de kaas aan de bovenkant. Bestrooi met de gemarineerde paprikastukjes en rucola. Rol strak op en snijd in stukjes.

Kneed voor het brood bloem, lauwwarm water en gist tot een soepel deeg gedurende 10 minuten in de mixer. Laat 45 minuten rijzen. Kneed de tomatenstukjes door het deeg en vorm tot een stokbrood. Laat nogmaals 45 minuten rijzen en bak in een voorverwarmde oven op 180C° gedurende 30 minuten. Smelt de roomboter en meng met de mierikswortel en de gerookte makreel. Breng op smaak met peper en zout. Snijd een plakje van het brood en beleg met een quenelle van de makreelrillette.

Bak voor de soep de Spaanse knoflook, sjalot, gemarineerde paprika- en peperstukjes aan op matig vuur. Blus af met de bouillon en laat gedurende 10 minuten doorkoken. Draai de massa fijn in de blender en breng op smaak met de rode wijnazijn.

Maak voor de slavinkjes de pulled lam lauwwarm en spreid uit op plastic folie. Beleg de pulled lam met de plakken mozzarella. Leg de gemarineerde tomatenstukjes op de mozzarella en rol met plastic strak op. Snijd de rol in vier gelijke stukken en omwikkel met de rauwe lamsham. Meng roomkaas met de avocado en breng op smaak met peper en zout. Werk de slavinkjes af met de crème en garneer met cress en viooltjes.