Bresc BV

Parelcouscous met kip Tandoori en yoghurtsaus

Ingrediënten

4
  • 50 g parelcouscous
  • 10 g Bresc Couscous spice mix
  • 50 g pompoenpitjes
  • 0,5 l kippenbouillon
  • 1/5 pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • 200 g Turkse yoghurt
  • 4 g Bresc Knoflookpuree
  • 1 mespunt karwijzaad
  • 0,5 dl olijfolie
  • 1 citroen
  • 300 g kippendijen ontbeend
  • 20 g Bresc Tikka Masala
  • 20 g yoghurt
  • 4 voorgebakken pappadums
  • 1 handje koriander
  • 1 handje munt
  • peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C. Wrijf de in stukken gesneden kippendijen in met de tikka masala en de yoghurt. Rijg er saté van.  Snijd de pompoen en aardappel brunoise. Maak aan met olijfolie. Rooster dit voor 15 minuten in de oven. Rooster de pompoenpitten en het karwijzaad, apart van elkaar, goudbruin in een droge pan. Zout de pompoenpitten iets na. Breng de bouillon met de couscous spice mix aan de kook en kook de parelcouscous 10 à 12 minuten en giet af. Maak de couscous aan met wat olie, de geroosterde groenten, citroensap en -rasp. Hak de koriander en de munt en roer de helft van de munt samen met de knoflookpuree door de Turkse yoghurt. Breng dit op smaak met peper, zout en karwijzaad. Bak de saté goed hard aan en laat het nagaren. Maak de salade op en serveer met de kip, garneer met de koriander, de rest van de munt, de pappadums en de muntsaus.