Bresc BV

Peruaanse gestoofde pompoen

Ingrediënten

4
  • 500 g pompoen
  • 100 g feta
  • 50 g tuinbonen
  • 50 g maiskorrels
  • 50 g doperwten
  • 50 g quinoa, wit (gekookt)
  • 25 g Bresc Freshly chopped onion
  • 25 g Bresc Freshly chopped Spanish garlic
  • 15 g Bresc Rode peperpuree
  • 10 g oregano
  • 1 st aardappel
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 1 dl koksroom
  • peterselie, plat
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de pompoen en aardappel in blokjes. Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie en voeg de rode peperpuree en oregano toe. Voeg daarna de pompoen- en aardappelblokjes toe en blus af met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes koken.  Voeg de tuinbonen, mais en doperwten toe en laat het nog eens 5 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoofschotel met de quinoa, bestrooi het geheel met de gekruimelde feta en garneer met peterselie. 

Tags